• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Vaart is officieel een speler van Midtjylland

  Van der Vaart tekende voor twee seizoenen bij Midtjylland.

  Rafael van der Vaart is voorgesteld als speler van FC Midtjylland. De 33-jarige Nederlander tekende een contract voor twee seizoenen bij de Deense club, die het nieuws bekendmaakte op Twitter.

  Van der Vaart komt over van Real Betis, de club van Charly Musonda Junior. Bij de Spaanse eersteklasser had de middenvelder nog een contract tot medio 2017, maar op veel speelkansen moest hij niet meer rekenen. Van der Vaart speelde vorig seizoen maar negen duels voor Betis.

  Dat maakt de transfer van de Nederlander naar Midtjylland opvallend. De Deense landskampioen van 2015 baseert zijn transferpolitiek op statistieken en de cijfers van Van der Vaart zijn de afgelopen seizoenen niet indrukwekkend.

  Van der Vaart, wiens vriendin in Denemarken handbalt, maakte in het begin van zijn carrière furore bij Ajax. Het leverde hem in 2005 een transfer op naar Hamburg en drie jaar later zette hij nog een stap hogerop naar Real Madrid. In 2008 trok de middenvelder naar Tottenham en daarna verdedigde hij nog de kleuren van Hamburg en Real Betis.

  Tweet: