• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaastra: "Ik mik graag hoog met Timmers in de finale: een medaille"

  "Ik ben er voorstander van om hoog te mikken."

  Pieter Timmers zwemt woensdagnacht de finale van de 100 meter vrije slag, het koningsnummer in het zwemtoernooi. Zijn coach Ronald Gaastra legt de lat hoog en droomt stiekem van een medaille. "Je hebt 10% kans, maar ook die kans moet je benutten."

  "Het belangrijkste vanavond was het ticket voor de finale. Als je dat kunt doen in een Belgisch record kun je alleen maar tevreden zijn", zegt Ronald Gaastra over de mooie prestatie van zijn leerling in de halve finales.

  "Pieter leeft voor dit soort wedstrijden en geniet hier ook echt van. Als hij moet presteren, kan hij altijd iets meer. Dat heeft hij al bewezen in de estafette en nu individueel. Ik hoop dat hij morgen nog een klein stapje extra kan maken."

  Wat kan er in de finale? "Dat is moeilijk te zeggen. Het kan voor de medailles op een armlengte aankomen. Er moet er maar eentje wat minder goed zwemmen en Pieter nog iets beter: dan kun je er zomaar bij staan. Misschien heb je maar 10% kans, maar ook die moet je benutten."

  "Als Pieter 4e of 5e wordt met een toptijd, dan zijn we heel tevreden, maar een medaille moet het doel zijn. Dat blijft zo. Je moet hoog mikken, daar ben ik voorstander van. Als je ambities groot genoeg zijn, heb je meer kans om te slagen."

  Gesprek met Gaastra over Timmers: