• home
 • video
 • pas verschenen

  Poolse gewichtheffer test positief en wordt uitgesloten van deelname

  Zielinski is de broer van regerend olympisch kampioen Adrian Zielinski.

  Tomasz Zielinski (25) heeft de twijfelachtige eer om als eerste atleet op deze Olympische Spelen een positieve dopingplas af te leveren. De Pool testte op 31 juli positief op het gebruik van nandrolon en wordt uitgesloten voor het gewichtheffen tot 94 kilogram.

  Zielinski is de regerende Europees kampioen in het gewichtheffen tot 94 kilogram en gold als een van de medaillekandidaten in Rio. Vandaag raakte evenwel bekend dat de Pool positief heeft getest op het gebruik van nandrolon.

  Zielinski is daarmee de eerste atleet die in de zogenaamde olympische periode positief test. Deze periode start vanaf de opening van het olympisch dorp (24 juli) en eindigt met de afsluitingsceremonie op 21 augustus.

  De gewichtheffer testte positief op 31 juli en nu ook zijn B-staal positief bevonden is, wordt de Pool uitgesloten door de Poolse federatie.