• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook tegen Venezuela staat er geen maat op de VS

  De VS winnen ook vlot van Venezuela.

  0 / 0

  De VS winnen ook vlot van Venezuela.

  De NBA-sterren van de VS hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen in Rio. Tegen Venezuela werd het 113-69, vooral dankzij een weergaloos tweede en vierde kwart. Paul George was de sterke man bij de Amerikanen met 20 punten.

  Met hoeveel punten wint de VS van Venezuela? Dat was zowat de enige vraag die gesteld werd vooraf. Maar de Zuid-Amerikanen begonnen met vertrouwen, zelfs al verloren ze een voorbereidingswedstrijd tegen de VS voor de Spelen met 80-45.

  De Venezolanen speelden stug met vooral een goeie verdediging en dat vertaalde zich in de score na het eerste kwart. 18-18 zowaar, met de Venezolaanse veteraan John Cox in een hoofdrol.

  Maar de grote jongens van de VS, gemiddeld vijf centimeter groter dan hun Zuid-Amerikaanse tegenstanders, doorprikten alle hoop in het tweede kwart.

  Carmelo Anthony zorgde met een driepunter voor een eerste noemenswaardige kloof: 31-22. En de Amerikanen trokken door. Aan de rust stond het 48-26, in totaal kreeg Venezuela maar acht punten bij elkaar gespeeld in kwart twee.

  Een afstraffing zoals China tegen de VS leek in de maak, maar het Venezolaanse eergevoel speelde op. In het derde kwart maakte de VS maar twee punten meer dan Venezuela, in het vierde kwart werd de kloof wel weer een beetje groter.

  Na veertig minuten stond er 113-69 op op het bord. Tussendoor had onder anderen topschutter Paul George (20 punten) nog even de tijd genomen het publiek op te zwepen met een slamdunk.

  Bij de Venezolanen kon vooral Gregory Echenique (foto) de Amerikaanse torens onder de ring een beetje in toom houden. De bebaarde reus die nog bij Oostende speelde, pakte zeven rebounds en maakte 18 punten.

  Woensdag tegen Australië voor de leidersplaats

  De VS staat met vier punten aan de leiding in groep A, samen met Australië dat met 95-80 won van Servië. De twee ploegen spelen woensdag om de leidersplaats.

  Tweet:

  Bekijk hieronder de hele wedstrijd: