• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser Jung verlengt olympische titel eventing

  Voor Jung is het de tweede olympische titel.

  Michael Jung heeft zijn olympische titel op de Spelen van Londen met succes verlengt in Rio. De Duitser toonde zich de meest constante in het eventingtoernooi en bleef ook in de finale jumping foutloos. De 34-jarige Duitser won met zijn paard Sam FBW voor de Fransman Nicolas Astier en de Amerikaan Phillip Dutton.

  Michael Jung is de oververdiende winnaar van het eventingtoernooi op deze Olympische Spelen. De Duitser was na de eerste dressuuroefening vijfde met 40,90 strafpunten, maar bleef daarna foutloos in de cross-country en de jumping.

  Voor de 34-jarige Jung en zijn paard Sam FBW is het de tweede gouden medaille op de Olympische Spelen. Het tweetal bleef het Franse duo Nicolas Astier/Piaf de B'neville en de Amerikanen Phillip Dutton/Mighty Nice voor. Zij waren scoorden respectievelijk 48,00 en 51,80 strafpunten.

  De Australiër Christopher Burton is met zijn Santano II de grote verliezer van de dag. Het duo zakte in de afsluitende jumpingfinale van de derde naar de vijfde plaats. Joris Vanspringel werd met zijn Lully des Aulnes 24e.

  Uitslag eventing

  1. Michael Jung/Sam FBW (Dui) - 42,90
  2. Nicolas Astier/Piaf de B'neville (Fra) 48,00
  3. Phillip Dutton/Mighty Nice (Vs) - 51,80