• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilianen willen slabbakkende Neymar inruilen voor vrouwelijke ster Marta

  Marta neemt de Brazilaanse voetbalvrouwen wél op sleeptouw.

  De Olympische Spelen zijn nog geen hoogvlieger geweest voor de mannelijke Braziliaanse voetbalploeg. Vedette Neymar geeft niet thuis in tegenstelling tot zijn vrouwelijke tegenhangster Marta. Veel Brazilianen ijveren dan ook op Twitter om Neymar in te ruilen voor Marta.

  De Braziliaanse voetbalvrouwen stomen doorheen het voetbaltoernooi. Onder leiding van hun absolute vedette Marta swingt het elftal de tegenstand op een hoopje. De 30-jarige aanvalster kon zelf tweemaal scoren in de 5-1-overwinning tegen Zweden en voordien ging China in de openingswedstrijd ook al met 3-0 voor de bijl.

  De Braziliaanse mannenploeg stelt daartegenover teleur in eigen land. Neymar en co konden hun twee groepswedstrijden niet winnen en bleven steken op twee schamele gelijkspelen tegen Zuid-Afrika (0-0) en Irak (0-0).

  Voor veel Braziliaanse supporters is de maat vol. Zij willen Marta bij de mannenploeg halen om toch maar door te stoten naar de kwartfinales van het toernooi. Onder de hashtag #saineymerentramarta stromen de ludieke acties binnen. Afwachten of het Neymar donderdag stimuleert om een sterke prestatie neer te zetten in een alles-of-niets-duel tegen Denemarken. 

  Een greep uit de reacties op #saineymarentramarta :