• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroaat zegeviert in kleiduifschieten, Italiaan voor derde keer tweede

  Glasnovic toonde zich de sterkste in een spannende shoot-out.

  In een spannende finale bij het kleiduifschieten op de trap heeft de Kroaat Ivan Glasnovic zichzelf naar de gouden medaille geschoten. De Kroaat haalde het in een spannende finale van de Italiaan Giovanni Pellielo. Eerder op de dag kon Maxime Mottet zich niet plaatsen voor de halve finales, hij werd 10e.

  Josip Glasnovic (33) is de olympische kampioen in het kleiduifschieten. De Kroaat toonde zich op de trap het koelbloedigst en haalde het in een spannende shoot-out van de Italiaan Giovanni Pellielo.

  De 46-jarige Italiaan was eerder al tweemaal tweede op de Olympische Spelen en hoopte nu in zijn derde finale eindelijk een gouden plak binnen te halen.

  Beide schutters faalden twee keer op vijftien pogingen en een shoot-out volgde. Daarin faalde Pellielo bij zijn vierde poging, Glasnovic bleef daarop foutloos en mocht zijn eerste gouden medaille op de Spelen vieren. In Peking werd Glasnovic nog 5e.

  Maxime Mottet kon zich niet plaatsen voor de finale. Onze landgenoot faalde in de voorrondes en sluit zijn Olympische Spelen af op een tiende plaats.

  Uitslag kleiduifschieten op de trap

  1. Josip Glasnovic (Kro) - winst in finale na shootout (17-13)
  2. Giovanni Pellielo (Ita) - verlies in finale na shootout (17-13)
  3. Edward Ling (Gbr) - winst in wedstrijd voor brons (13-9)
  4. David Kostelecky (Tsj) - verlies in wedstrijd voor brons (13-9)
  5. Ahmed Kamar (Egy) - verlies in halve finale
  6. Massimo Fabrizzi (Ita) -verlies in halve finale