• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Koreaanse boogschutsters pakken achtste gouden plak op rij

  De Zuid-Koreaanse vrouwen waren goed bij schot.

  Zuid-Korea heeft zijn dominantie in het boogschieten kracht bij gezet. Na de mannen wonnen ook de vrouwen de landencompetitie. Voor de Zuid-Koreaanse vrouwen is het de achtste gouden medaille op rij in de landencompetitie.

  In de finale maakten Ki Bo-bae, Choi Mi-sun en Chang Hye-jin de Russische vrouwen met de grond gelijk. Na drie sets stond het 5-1 in het voordeel van de Zuid-Koreanen, waardoor een vierde set zelfs overbodig was. Per set zijn er immers maximaal twee punten te verdienen.

  Ondanks de hevige wind in de Sambodroom stond het vizier van de Zuid-Koreanen scherp. Vooral Ki Bo-bae presteerde meesterlijk. Met vier schoten in de roos nam ze haar landgenotes op sleeptouw naar de overwinning.

  Zaterdag hadden hun mannelijke collega's al het goede voorbeeld getoond door de gouden medaille te pakken en de Zuid-Koreaanse medaillehonger lijkt nog niet gestild. Zowel bij de mannen (Kim Woo-jin) als bij de vrouwen (Choi Mi-sun) hebben ze de nummer één van de wereld in hun rangen.

  De hegemonie van de Zuid-Koreaanse vrouwen is indrukwekkend. De voorbije acht Spelen wonnen ze telkens het goud. In de wedstrijd om het brons hield Taiwan Italië af. 

  Het podium:
  1.Zuid-Korea
  2.Rusland
  3.Taiwan