• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Jasper Lefevere overleeft de eerste ronde niet

  Lefevere kreeg drie bestraffingen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Judoka Jasper Lefevere is uitgeschakeld in zijn eerste kamp in de categorie tot 66 kilogram. De nummer 40 op de wereldranglijst moest met drie bestraffingen het onderspit delven tegen de Kazak Zjansaj Smagoelov (IJF-21). "Het is mijn eigen fout, er zat meer in", reageert Lefevere.

  Lefevere begon gretig aan zijn kamp, maar kreeg al snel twee bestraffingen achter zijn naam. Smagoelov speelde het daarna tactisch, waardoor geen van beide nog kon scoren.

  In de laatste minuut nam Lefevere meer risico, wat hem een derde bestraffing opleverde. Onze landgenoot probeerde nog uit te pakken met een schouderworp, maar moest zonder punten de aftocht blazen.

  "Het was een haalbare kaart, jammer dat ik niet gewonnen heb"

  Jasper Lefevere reageerde na afloop voor de Sporza-microfoon. "Ik was goed gestart en lag eventjes boven", doet hij het relaas."Ik maak een fout door een slechte aanval, waardoor ik terecht een bestraffing krijg."

  "Hij vocht het dan slim uit, hoewel hij ook een bestraffing had moeten krijgen. Uiteindelijk krijg ik nog een bestraffing, daar snap ik de scheidsrechters niet."

  "Het is mijn eigen fout, want er zat meer in. Hij was zeker niet beter. Ik wist dat het een haalbare kaart was, daarom is het zo jammer dat ik niet gewonnen heb."

  Uitslagen van Jasper Lefevere
  1e rondezondag 7 augustusZhansaj Smagoelov (Kaz) UitgeschakeldVerslag