Ga naar de inhoud

Russische judoka Mudranov pakt goud: "Dit betekent veel voor mijn land"

 za 6 augustus 2016 23:41
Er kon een knuffel af voor verliezend finalist Smetov.
Beslan Mudranov (30) heeft het gehavende Rusland een eerste gouden medaille geschonken. Hij won het judo tot 60 kilogram. In de finale klopte hij de Kazak Yeldos Smetov met waza-ari. "Winnen na de psychologische druk op Rusland betekent veel."

De tweevoudige Europees kampioen en vicewereldkampioen kende geen ideale voorbereiding. Hij wist door de dopingproblemen in Rusland pas enkele dagen geleden dat hij mocht deelnemen aan de Spelen.

Mudranov kwam na de finale even terug op die moeilijke momenten. "Er is veel psychologische druk geweest op Rusland. Om hier nu op de eerste dag goud te pakken betekent veel voor mijn land."

"Natuurlijk zal ons land aan iedereen bewijzen dat we goud kunnen winnen. Ik ben er zeker van dat dit niet het laatste goud wordt."

"De voorzitter van de IOC moet beseffen dat een algemene schorsing voor Russen niet correct zou zijn voor de atleten die hier heel hun leven voor trainden. Voor sommige zou het de enige Olympische Spelen in hun carrière kunnen zijn."

Het podium:

  1. Beslan Mudranov (Rus)
  2. Yeldos Smetov (Kaz)
  3. Naoshisa Takato (Jap) en Diyorbek Urozboev (Oez)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.