• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeier Obreno plaatst zich moeiteloos voor de kwartfinales

  Obreno was duidelijk de sterkste in zijn reeks.

  0 / 0

  Obreno was duidelijk de sterkste in zijn reeks.

  Hannes Obreno heeft zijn eerste olympische horde vlotjes genomen. In zijn reeks roeide hij van start tot finish op kop en kwam hij nooit in de problemen. Dinsdag komt hij weer in actie in zijn kwartfinale.

  Obreno liet er geen gras over groeien en nam meteen na het startschot de leiding. De enige Belgische roeier kreeg geen al te grote voorgift, maar had aan het eerste tussenpunt al een kleine seconde voorsprong bij elkaar geroeid.

  De eerste drie uit elke reeks gaan door naar de kwartfinales, dus zag het er heel goed uit wanneer Obreno zich samen met een Pool en een Argentijn afscheidde van de twee andere skiffeurs.

  Terwijl die laatste nog sterk wegzakte, kwam Obreno nooit in de problemen. Hij hield de Pool makkelijk af en won zijn reeks, wat hem een gunstige loting kan opleveren voor de kwartfinales. Die worden dinsdag beslecht.

  Obreno: "Heb een economische race kunnen roeien"

  Obreno was logischerwijs tevreden over zijn eigen race. "Dit is een erg goede start. Ik heb de hele wedstrijd kunnen controleren en heb uiteindelijk een vrij economische race kunnen roeien."

  "De Pool had ik sterker verwacht. Normaal gezien vertrekt hij erg snel, dus was ik wat verrast om al zo snel de leiding te nemen. Van de Argentijn wist ik wel dat hij halverwege zou terugvallen."

  "Dinsdag ga ik opnieuw proberen om goed te vertrekken en een mogelijke voorsprong vast te houden. Anders wordt het aanklampen en proberen in het tweede stuk het verschil te maken."

  Uitslag Reeks 3 Skiff Mannen
  1Hannes Obreno7:09.06
  2Natan Węgrzycki-Szymczyk (Pol)7:12.43
  3Brian Rosso (Arg)7:22.69
  4Shakhboz Kholmirzayev (Oez)7:25.03
  5Al-Hussein Gambour (Lib)7:43.85