• home
 • video
 • pas verschenen

  Griezmann, Ronaldo en Bale maken kans op UEFA-trofee

  Cristiano Ronaldo won in juli nog het EK met Portugal.

  Elk jaar reikt de UEFA een prijs uit voor de beste speler van het voorbije seizoen. Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale maken alledrie nog kans op de prestigieuze onderscheiding. Op 25 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

  Antoine Griezmann greep op het EK met Frankrijk in eigen land net naast de titel, maar werd wel topscorer en verkozen tot de beste speler van het toernooi.

  Een uitstekende prestatie die hij beloond zag met een nominatie voor de UEFA-trofee voor beste speler van het afgelopen seizoen. Met Real Madrid-spelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale krijgt de 25-jarige Fransman wel stevige concurrentie.

  Ronaldo won dit jaar samen met Bale de Champions League en werd begin vorige maand Europees kampioen met Portugal. Bale verraste dan weer door met Wales de halve finales te bereiken. Daarvoor stuurden ze ook België met 3-1 naar huis.

  In de top-10 van deze verkiezing staan geen Belgen. De voorbije edities werden gewonnen door Messi (2011 en 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) en Cristiano Ronaldo (2014).

  Suarez en Messi vallen net naast het podium

  De (voorlopige) eindstand:

  1.
  2.
  3.
  4. Luis Suarez
  5. Lionel Messi
  6. Gianluigi Buffon
  7. Pepe
  8. Manuel Neuer
  9. Toni Kroos
  10. Thomas Müller