• home
 • video
 • pas verschenen

  Ouders Chad le Clos strijden tegen kanker

  Chad le Clos pakte in Londen goud op de 200m vlinderslag.

  De ouders van de Zuid-Afrikaanse zwemmer Chad le Clos strijden momenteel tegen kanker. "De afgelopen maanden waren de zwaarste uit mijn leven", meldde hij aan de BBC.

  De voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio verliepen allesbehalve vlekkeloos voor de 24-jarige Zuid-Afrikaanse zwemmer Chad le Clos. Bij zowel de moeder als de vader van de regerende olympische kampioen op de 200m vlinderslag werd kanker vastgesteld. 

  "De voorbije maanden waren de zwaarste uit mijn leven", aldus Le Clos. "Dat mijn ouders opnieuw gezond geraken, zou meer betekenen dan het winnen van een nieuwe gouden medaille. Toch zal ik er alles aan doen om hen trots te maken."

  Chad le Clos versloeg in Londen de Amerikaanse zwemlegende Michael Phelps en hoopt opnieuw de strijd met hem te kunnen aangaan. Hij duikt zondag voor de eerste keer het olympische zwembad van Rio in voor de 200m vrije slag.

  Vader Bert le Clos werd wereldberoemd door zijn televisie-interview na de olympische overwinning van zijn zoon.

  Bekijk nog eens het interview van op de Spelen in Londen