• home
 • video
 • pas verschenen

  Naert: "Het zal opnieuw allemaal rond Bolt en Phelps draaien"

  De Olympische Spelen zijn het grootste sportieve podium ter wereld en daar horen de grootste vedettes bij. Sporza-journalist David Naert kijkt naar de sterren in zijn laatste vooruitblik op de Spelen.

  Als u de grote vedette van de Olympische Spelen in Londen en Peking kent, kent u ook de zekere sterren van de Olympische Spelen anno 2016. "Het zal opnieuw allemaal rond Usain Bolt en Michael Phelps draaien", voorspelt Naert. 

  "Dat is ergens wat vreemd. Natuurlijk wordt dat ook mee gecreëerd door de media. De Amerikaanse Katie Ledecky bijvoorbeeld is ook een fenomeen in het zwemmen, zeker door het aantal verschillende afstanden dat ze aankan."

  "Maar Phelps zal alle aandacht opeisen. Dat hij na zijn pensioen gewoon opnieuw zal meestrijden voor de medailles, is natuurlijk een opvallend verhaal."

  "Usain Bolt was een maand geleden nog een vraagteken na de blessure die hij opliep tijdens de trials in Jamaica. Op de Diamond League-meeting in Londen kon hij de twijfels van zich aflopen, maar op de Spelen volgt wel een opeenvolging van races."

  "Sowieso wordt hij dé te kloppen man. Ondanks de blablabla van Justin Gatlin. Gatlin had in de finale van de 100 meter op het WK in Peking een uitgelezen kans om goud te winnen, maar hij kwam er niet aan te pas tegen Bolt."

  "De grootste tegenstander van Bolt is zijn eigen fysiek. Houden zijn adductoren het? Mentaal is er geen probleem. Hij is ijzersterk in het hoofd. Het is eigenlijk het drama van de atletiek momenteel dat hij het enige uithangbord is. De sport zou andere atleten meer in de picture moeten zetten, want wat als Bolt stopt?"

  "De 100 meter sprint bij de vrouwen kan vuurwerk opleveren"

  "Bij de vrouwen is Dafne Schippers zeker iemand om naar uit te kijken. Wij zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld omdat ze Nederlandse is en onze taal spreekt, maar ze loopt ook fantastische tijden. Ze werd Europees kampioene met een straatlengte voorsprong."

  "Op de 200 meter moet Schippers het normaal halen. De 100 meter kan vuurwerk opleveren. Op de Amerikaanse trials hebben drie atletes sneller gelopen dan Schippers."

  "Schippers is het uithangbord van Nederland, maar de Nederlanders kunnen echt wel breder kijken met grote kansen in onder meer het hockey, zwemmen, judo of paardrijden."