• home
 • video
 • pas verschenen

  Donckers gaat voor top 8: "Leg mezelf geen druk op"

  0 / 0
  Zaterdag staat de eventing op het programma van de Olympische Spelen. Karin Donckers neemt in de meest veelzijdige discipline in de paardensport deel aan haar zesde Spelen. De Kempense en haar paard Fletcha mikken op in een olympisch diploma.

  Stress heeft Donckers naar eigen zeggen niet meer. "Ik kijk er naar uit om eraan te beginnen. Ik weet waar we staan en wat me te wachten staat op de Spelen", klinkt het bij de zesvoudig olympische atlete.

  Donckers blaakt van vertrouwen in Rio. "De voorbije twee jaar hebben we een goed parcours afgelegd met Fletcha. Persoonlijk heb ik mezelf een plaats in de top 8 opgelegd, wat gezien onze vijfde plaats op het afgelopen WK realistisch is."

  De lange reis naar Rio hield wel een primeur in voor haar paard. "Fletcha had nog nooit gevlogen, maar ik heb het gevoel dat ze de reis goed verteerd hebben. De eerste dagen was ze erg enthousiast, maar nu voelt Fletcha terug aan zoals thuis", is Donckers gerust.

  Mag België dan hopen op een eerste medaille? "Ik denk dat Charline nog voor ons in actie komt, dus hopelijk hebben we dan al een medaille", lacht 45-jarige amazone. "Ik leg mezelf geen druk op en probeer gewoon een goede wedstrijd te rijden. Dan komt de top 10 vanzelf in zicht."