• home
 • video
 • pas verschenen

  Kleinzoon Eddy Merckx hockeyt bij Argentinië: "Geen spijt van"

  Luca Masso: een halve Belg in een Argentijns shirt.

  De Argentijnse olympische hockeyselectie telt met Luca Masso een halve Belg. Masso, de kleinzoon van Eddy Merckx, speelt in clubverband bij Waterloo Ducks, maar koos voor de Argentijnse nationale ploeg. "De hele familie stond meteen achter mijn beslissing."

  Masso is de zoon van oud-tennisser Eduardo Masso en Sabrina Merckx, de dochter van wielerlegende Eddy Merckx. Hij speelde in de jeugdreeksen voor de Belgische nationale ploegen, maar koos bij de grote jongens uiteindelijk toch voor Argentinië.

  "Ik ben heel bij dat ik hier met de beste Argentijnen op de Olympische Spelen ben, ook al was het niet gemakkelijk om voor Argentinië te kiezen en België - zeg maar - links te laten liggen."

  "Ik speelde al even niet meer met de U21 van België en op dat moment nam de Argentijnse bondscoach contact met mij op om te polsen of ik zin had om voor Argentinië te spelen."

  "De Belgische federatie liet me weten dat ik niet met de Red Lions naar Rio zou gaan en na overleg met mijn familie heb ik voor de Argentijnse ploeg gekozen. Ik had geen garantie op een selectie, maar ben er toch bij. Nu ben ik fier dat ik die keuze gemaakt heb. Op de Olympische Spelen mogen zijn, is de droom van elke sportman."

  Ook Eddy Merckx toonde begrip voor de keuze van zijn kleinzoon. "Hij heeft me meteen gezegd dat hij me altijd zou steunen, welke keuze ik ook maakte."

  "Ook de rest van de familie stond achter mijn beslissing, die weliswaar niet gemakkelijk was. Argentinië ligt ver van België en ik ben er nog niet vaak geweest."

  "Hopelijk een medaille voor België en Argentinië"

  Argentinië klopte België gisteren in een oefenwedstrijd met 1-4. Masso relativeert de nederlaag van de Red Lions. "Het blijft maar een oefenwedstrijd. België hoort, net als Argentinië, bij de zes ploegen die kans maken op een medaille. De details zullen het verschil maken in het hockeytoernooi. Hopelijk keren we allebei terug naar huis met olympisch eremetaal."