• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Verstopte wc's, lekkende leidingen en blootliggende kabels in olympisch dorp"

  Er is nog werk aan het olympisch dorp.

  De olympische delegatie van Australië weigert voorlopig haar intrek te nemen in het olympisch dorp in Rio. Daar blijken nog een hoop problemen te zijn op minder dan twee weken voor de start van de Olympische Spelen.

  Een aantal Australische atleten is enkele dagen geleden al neergestreken in Brazilië, maar stelde daar vast dat er nog wel wat werk is aan het olympisch dorp. De Australiërs hebben dan maar hun intrek genomen in nabijgelegen hotels.

  Het was Kitty Chiller, de delegatieleidster van de Australische olympische selectie, die besliste om nog niet naar het olympisch dorp te trekken. "Er zijn nog veel problemen: verstopte toiletten, lekkende leidingen, kabels die blootliggen, traphallen zonder verlichting en vloeren die dringend schoongemaakt moeten worden", zegt Chiller.

  Er zijn naar verluidt ruim 1.000 extra mensen ingeschakeld om de problemen op te lossen. "Tot dan zal geen enkele Australische atleet in het olympisch dorp logeren", klinkt het.

  De Olympische Spelen gaan op 5 augustus van start. Op piekmomenten zullen er in het olympisch dorp, dat bestaat uit 31 gebouwen, zo'n 18.000 atleten en officials verblijven.