• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hansen: "30 grote rondes op een rij? Dat zou mooi zijn!"

  Adam Hansen rijdt morgen zijn vijftiende grote ronde op een rij uit.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Als alles goed gaat, rijdt Adam Hansen morgen zijn 15e opeenvolgende grote ronde uit. De 35-jarige Australiër denkt niet aan stoppen en wil nog een tijdje doorgaan. "Zolang ik daartoe in staat ben, ga ik door met wielrennen."

  De indrukwekkende reeks van Hansen begon in de Vuelta van 2011. Als hij morgen ook zijn zevende Tour de France ongeschonden tot een goed einde brengt, staat zijn teller op vijftien opeenvolgende uitgereden grote rondes.

  Hoelang gaat hij nog door? "Op dit moment ben ik heel gelukkig met wat ik doe. Ik wil dan ook blijven doorgaan zolang ik daartoe in staat ben. Ik geniet ervan, dus waarom zou ik stoppen?"

  "Het is geen doel op zich om zoveel mogelijk grote rondes uit te rijden, maar het is een toffe ervaring en ik blijf ervan genieten om nieuwe dingen te ontdekken. Kijk maar eens hoe mooi het hier is."

  "Ik zou graag nog vijf jaar in het peloton blijven, daarna zien we wel. Dertig grote rondes uitrijden? Dat zou heel fijn zijn!"

  "Greipel is heel gemotiveerd om te winnen in Parijs"

  Hoe blikt Hansen terug op zijn zevende Tour? "De Gendt heeft het fantastisch gedaan voor onze ploeg en met Greipel willen we voor de kers op de taart zorgen op de Champs-Elysées. Hij won er vorig jaar gemakkelijk en is heel gemotiveerd. Hij heeft nog niet gewonnen en wil graag de nul wegvegen in Parijs."