• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt en Van Avermaet maken kans op Superstrijdlust

  De Gendt en Van Avermaet wonnen elk een etappe in deze Tour.

  Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet zijn door Tourorganisator ASO genomineerd voor de Superstrijdlust. Samen met nog zes anderen maken ze kans op de prijs. Ook groene trui Peter Sagan en bolletjestrui Rafal Majka zijn erbij.

  De Gendt (Lotto-Soudal) en Van Avermaet (BMC) wonnen in deze Tour elk een etappe, maar lieten zich daarnaast ook verschillende keren zien in de lange ontsnapping. 

  Door Tourorganisator ASO worden ze voor hun opvallend koersgedrag beloond met een plaatsje tussen de genomineerden voor de "Super Combatif".

  De zes andere kanshebbers zijn: Julian Alaphilippe (Fra-Etixx), Rui Costa (Por-Lampre), Chris Froome (GBr-Sky), Rafal Majka (Pol-Tinkoff), Jarlinson Pantano (Col-IAM) en Peter Sagan (Svk-Tinkoff).

  De winnaar wordt aangeduid door een vijfkoppige jury, die bestaat uit twee Franse journalisten, twee ex-renners (Laurent Jalabert en Greg LeMond) en koersdirecteur Thierry Gouvenou.

  Ook de supporters kunnen hun mening laten horen: het publiek kan stemmen op Twitter en vormt zo het zesde lid van de jury.

  De acht kanshebbers op een rijtje: