• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Merckx: "Hopelijk voert Froome zaterdag nummertje op"

  Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx (m) groet de wielerfans in Frankrijk.

  Eddy Merckx hoopt dat de ongenaakbare geletruidrager Chris Froome in de laatste Alpenrit uitpakt met een stevige aanval. "Dat ontbreekt hier nog een beetje in de Tour", vindt de vijfvoudige eindwinnaar.

  "Als je de beste bent, moet je dat ook laten zien", vindt Eddy Merckx.

  "Ik hoop dat Froome zaterdag ook nog eens ten aanval zal trekken op de Joux-Plane en iedereen op twee of drie minuten rijdt aan de finish in Morzine."

  "Dat ontbreekt hier nog een beetje in de Tour, dat hij ten strijde trekt van ver, een nummertje toont in de bergen en solo over de finish rijdt."

  "Froome wint de Tour vijf, misschien zelfs zes keer"

  Eddy Merckx ziet Chris Froome de Tour nog wel een paar jaar winnen. "Vijf keer, misschien zelfs zes keer kan hij zich tot eindwinnaar kronen", meent de vijfvoudige eindwinnaar.

  "In tegenstelling tot Hinault en ik concentreert hij zich enkel op de Tour. En Froome is ook een compleet renner: hij kan klimmen, tijdrijden en in deze Tour zagen we ook dat hij kan dalen."

  "Bovendien kan hij terugvallen op een sterke ploeg, en weet hij zich zelfs in waaiers te handhaven. Hij is op dit moment simpelweg de sterkste."