• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moment van Michel: "In het vuistgebaar van Froome steekt een hele dimensie"

  Froome wint de klimtijdrit.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Chris Froome heeft vandaag alle twijfels weggenomen. Hij toonde zich de sterkste klimmer en breidde zijn voorsprong in het klassement uit. Maar er viel Michel Wuyts vandaag nog iets op aan de zege van Froome.

  "Mijn moment van deze rit is de aankomst van Froome. De blijdschap en de drang om de Tour nog wat glans te geven spat er gewoon van af. In zijn vuistgebaar steekt een hele dimensie."

  "Froome heeft al verklaard dat het voor de volgers geen superinteressante Tour geweest is en dat dat veel te maken heeft met het overwicht van zijn ploeg. Hij had voor de tijdrit begrepen dat hij hier nog een sterk staaltje uit zijn mouw moest schudden.

  "Die eerzucht die van Froome afspat vind ik wel mooi. Het is een element dat deze fletse, flauwe Tour nog wat kleur geeft. Voor de rest is het nog uitkijken naar twee interessante dagen. Ik ben benieuwd naar de strijd voor de overige podiumplekken en het lef dat de podiumkandidaten aan de dag zullen leggen."