• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bora-renner Archbold reed rit gisteren uit met bekkenbreuk (maar kan vandaag alweer lachen)

  Archbold kwam ten val in de voorlaatste afdaling gisteren.

  Shane Archbold start vandaag niet meer in de klimtijdrit in de Ronde van Frankrijk. Verwonderlijk is dat niet. Na de aankomst van gisteren werd in het ziekenhuis een bekkenbreuk vastgesteld bij de Nieuw-Zeelander. Ondanks de serieuze blessure heeft Archbold zijn gevoel voor humor niet verloren.

  Archbold kwam gisteren in de afdaling van de Col des Mosses, de voorlaatste afdaling van de dag, ten val. De renner van Bora-Argon verbeet de pijn en leverde nog een bijna bovenmenselijke prestatie door de rit uit te rijden. 

  Hij overleefde op de Col de la Forclaz (eerste categorie) en op de Finhaut-Emosson (buiten categorie). Hij kwam uiteindelijk als 174e over de finish, 39'51" na winnaar Zakarin. Vijf renners eindigde nog na hem. 

  Archbold kwam met schaafwonden over zijn hele lichaam over de finish. In het ziekenhuis werd achteraf de ernst van de blessure duidelijk. Bij zijn val liep hij een bekkenbreuk op. 

  "Je hebt het raam opengelaten"

  Archbold start vandaag dus niet meer in de klimtijdrit, maar heeft zijn gevoel voor humor niet verloren. Hij moedigde ploegmaat Sam Bennett op Twitter aan zijn tijdrit wat sneller af te werken. "Je hebt het raam laten openstaan en de vliegen houden van mijn geur. 17 kilometer kan toch niet zo lang duren!"