• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent-talent Tabekou gaat voetballen aan Den Dreef

  Tabekou speelde twee jaar onder coach Hein Vanhaezebrouck.

  Oud-Heverlee Leuven is zich volop aan het wapenen voor een kort verblijf in eerste klasse B. Vanmorgen meldde OHL op de clubwebsite dat het Serge Tabekou een jaartje leent van AA Gent. De 19-jarige vleugelaanvaller moet aan Den Dreef onder meer Jordan Remacle doen vergeten.

  Serge Tabekou (19) is een vleugelaanvaller die zijn opleiding genoot in thuisland Kameroen. Daar zagen de scouts van AA Gent hem aan het werk en zij overtuigden het jonge talent om naar België te komen.

  De Kameroener startte als een komeet bij de ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck. In zijn eerste wedstrijd voor Gent scoorde Tabekou meteen een doelpunt tegen Standard in de play-offs.

  Daarna kreeg Tabekou het moeilijk om zich verder door te zetten in de Arteveldestad. Vorig seizoen werd hij voor een half seizoen verhuurd aan het Franse Sedan. Daar kon hij met enkele mooie acties en drie doelpunten weer zijn talent tonen.

  AA Gent kiest er nu opnieuw voor om de aanvaller bij een andere club te laten rijpen. Tabekou ondertekende in Leuven een huurovereenkomst voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen.