• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Viervoudig ritwinnaar Cavendish verlaat de Ronde van Frankrijk

  Met vier ritzeges is de Tour meer dan geslaagd voor Cav.

  Mark Cavendish verschijnt morgen niet aan de start van de 17e Tour-etappe. De Britse spurter wil zijn deelname aan de Spelen niet in gevaar brengen. Cavendish won in deze Tour vier ritten.

  "Na enkele zeer succesvolle weken met Dimension Data heb ik met pijn in het hart beslist om uit de Tour te stappen", vertelt Mark Cavendish, die vier ritten won en de eerste gele trui mocht dragen in de Tour.

  Cavendish wil over enkele weken schitteren op de Spelen in Rio de Janeiro. "Na de hitte en de intensiteit van de voorbije ritten hebben we mijn gegevens geanalyseerd. We hebben vastgesteld dat er een nadelig effect kan zijn voor mijn volgend doel, de Spelen."

  "Opgeven in een koers waar ik zoveel respect voor heb, was geen eenvoudige beslissing. Ik wil mijn ploeg bedanken en wens hen veel succes tot in Parijs, een speciale plaats waarvan ik zeker en vast de emoties zal missen."

  Cavendish, die in Rio wil schitteren in het omnium, heeft nu al 30 ritten in de Tour gewonnen. Alleen Eddy Merckx doet met 34 overwinningen nog beter.

  De vier ritzeges van Cavendish in de Tour

  Rit 1: Cavendish pakt de eerste gele trui

  Video player inladen ...

  Rit 3: millimeterwerk in sprintduel tussen Cavendish en Greipel

  Video player inladen ...

  Rit 6: de honger van Cavendish is nog niet gestild

  Video player inladen ...

  Rit 14: Cavendish zet zijn teller op vier

  Video player inladen ...