• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke past programma aan voor geboorte en rijdt WK-ploegentijdrit

  Vanmarcke reed gisteren even in de aanval.

  Sep Vanmarcke kleurde gisteren nog de 16e etappe met een late uitval in de finale. Vandaag duikt de renner van LottoNL-Jumbo de tweede rustdag in. Hoog tijd dus voor de Belg om zijn programma uit de doeken te doen. "In de Tour moet je van mij niet veel meer verwachten."

  Vanmarcke mocht in de zestiende etappe voor het eerst zijn eigen kans gaan in de Tour en die heeft de Belg naar eigen zeggen ten volle gegrepen. "Ik heb mijn werk gedaan voor de ploeg de voorbije weken, maandag kreeg ik voor het eerst mijn eigen kans."

  "Veel hoef je van mij niet meer verwachten in deze Tour. In de Alpen rijd ik gewoon mee en het grote doel is Parijs halen. Daarna neem ik wat rust en zal ik wellicht enkele criteriums rijden."

  Vanmarcke zakt na de Tour dus niet af naar Brazilië voor de Olympische Spelen. Ook voor het EK wielrennen in Nice past de renner van LottoNL-Jumbo. "De geboorte van onze baby is voorzien half september, daarom heb ik ook nog eens afgezegd voor de Canadese klassiekers."

  "Later op het seizoen ga ik wel naar Qatar voor het WK wielrennen. Ik neem er sowieso deel aan de ploegentijdrit en daarna het WK op de weg."