• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Quintana: "Hoop op een alliantie met Astana om Froome te bestoken"

  Quintana ziet nog twee kansen om het geel van Froome aan te vallen.

  Nairo Quintana (Movistar) heeft de hoop op een eerste eindzege in de Ronde van Frankrijk nog niet opgegeven. Op zijn persconferentie vandaag vertelde de vierde in het algemene klassement dat hij wil samenwerken met Astana. "Samen met Aru en Nibali wil ik het Froome nog moeilijk maken."

  Het aangezicht van Quintana stond niet op onweer, maar echt vrolijk keek de 26-jarige Colombiaan op de persconferentie vandaag ook niet.

  "Ik sta nu op dezelfde plaats als vorig jaar. Op net geen drie minuten van gele trui Froome. Vooral de tijdrit naar Vallon-Pont-d'Arc heeft me heel wat tijd gekost."

  "Ik verloor toen meer dan twee minuten op Froome, die superieur was. Bijna een uur lang vocht ik tegen de hevige wind, maar mijn tenger lichaam bleek die dag niet opgewassen tegen de natuurelementen."

  Op de vraag waarom het nog niet lukte om in de bergen tijd terug te nemen, antwoordde Quintana eerlijk.

  "We hebben het geprobeerd op de Ventoux en in de rit naar Culoz, maar tegen het ijzersterke blok van Sky valt weinig te beginnen. Met Nieve en Poels beschikt Froome ook nog eens over twee uitstekende luitenanten die een hoog tempo kunnen opleggen."

  Quintana: "Ik reken op de hulp van Astana om Froome te bestoken"

  Toch wil de vierde in het algemene klassement de strijd nog niet opgeven.

  "Er resten ons nog twee kansen om aan te vallen. Morgen in de rit naar Finhaut-Emosson, waar er aan het eind meer dan 20 kilometer moet geklommen worden. En in de voorlaatste etappe naar Morzine."

  "Alleen wordt het moeilijk om Froome te verslaan en dus reken ik op de hulp van Astana om de Brit te bestoken. Samen met Aru en Nibali, kunnen we het de gele trui misschien nog moeilijk maken."

  Valverde: "In Rio zijn Quintana en ik vijanden"

  In de marge van de persbabbel, pikte Valverde nog even in op de Olympische Spelen die volgende maand van start gaan. De Spaanse ploegmaat van Quintana wil schitteren in Rio.

  "De Spelen zijn voor mij het grootste doel dit seizoen. Ik wil er goud winnen. Nu zijn Nairo en Ik nog teammaats, maar in Rio rijd ik voor Spanje en zullen we vijanden zijn."