• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Meer dan ooit klaar voor derde Tour-week"

  Chris Froome vertrok na zijn persconferentie nog voor een korte training.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Chris Froome heeft voor de derde keer in zijn carrière de tweede rustdag in de Tour als leider bereikt. Op het traditionele persmoment verklaarde de gele trui dat hij klaar is voor het slot van deze Ronde van Frankrijk. "Maar de Tour is wel nog niet voorbij", vertelde Froome.

  "Tot nu toe verliep de Tour voor mij fantastisch. Ik ben zonder zorgen en voel me goed. De ploeg heeft ook nog geen teken van zwakte vertoond en dat schept vertrouwen."

  "Bovendien heb ik dit jaar aangetoond hoe graag ik deze wedstrijd nog eens wil winnen. Ik heb overal aangevallen waar ik kon.

  "Op de Mont Ventoux en in de eerste tijdrit ben ik voluit gegaan en dat heeft mij een geruststellende voorsprong opgeleverd."

  "Maar de Tour is nog niet voorbij. Er kan nog heel veel gebeuren in de komende bergritten. Ik verwacht vooral aanvallen van Nairo Quintana, want in het verleden heeft hij me al pijn gedaan in de derde Tour-week."

  "Toch ik voel me meer klaar dan ooit voor een derde Tour-week. Er zijn andere jaren geweest waarin ik toen enkel kon volgen. Nu hebben we in de voorbereiding specifiek naar het slot toegewerkt."

  Enkele foto's van het persmoment: