• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rasmussen: "Ik was erg nerveus om terug te keren"

  Michael Rasmussen verkent de Tour voor een Deense tabloid.

  Negen jaar na zijn exit door een achterpoortje loopt Michael Rasmussen (42) weer rond in het Tourcircus. De voormalige geletruidrager volgt de Ronde van Frankrijk nu voor de krant. "Ik denk dat de journalisten me nu wel aanvaard hebben in de perszaal", vertelt hij.

  Negen jaar geleden werd Michael Rasmussen in de Tour ontslagen door zijn ploeg Rabobank. De geletruidrager had gelogen over de locaties van zijn trainingen om dopingcontroles te ontlopen.

  Nu is Rasmussen terug. De 42-jarige Deen, die nog altijd even mager oogt, volgt de Ronde van Frankrijk als reporter voor een Deense tabloid.

  "Dat doe ik nu al twee jaar", vertelt Rasmussen in de Franstalige krant La Dernière Heure. "Eerst van thuis uit, nu in Frankrijk zelf."

  De journalisten keken raar op toen Rasmussen plots in de perszaal verscheen. "Ik was erg nerveus om terug te keren naar de Tour", geeft Rasmussen toe, "maar volgens mij is dit het goede moment."

  "Ik heb alles opgebiecht over die fameuze Tour van 2007. Ik denk dat de journalisten me nu wel aanvaard hebben in de perszaal."

   

  "Altijd mensen die me niet mogen"

  Michael Rasmussen doet elke dag zijn rondje tussen de teambussen. Oud-collega's komen hem groeten. "Natuurlijk zullen er altijd zijn die me niet mogen, dat is nu eenmaal zo", weet hij. "Ik ben lang niet de enige ex-renner die nu voor de media werkt. Dat vind ik logisch. Wij weten waar we over praten."

  Michael Rasmussen in de Tour