• home
 • video
 • pas verschenen

  Philipp Weishaupt wint prestigieuze jumping van Aken, Melchior is 9e

  Philipp Weishaupt kroont zich tot de koning van Aken.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Philipp Weishaupt heeft ietwat verrassend de Grand Prix van Aken op zijn palmares bijgeschreven. Een jump-off kwam er niet aan te pas, want op LB Convall tikte de Duitser in twee ronden als enige geen enkele hindernis aan. De Belgische Judy-Ann Melchior, die op de reservelijst staat voor Rio, legde beslag op de negende stek.

  Met de Olympische Spelen in het vizier vormt de Grote Prijs van Aken (Dui) de ultieme olympische test, waar voor de winnaar bovendien een geldbedrag voor 330.000 euro aan gekoppeld is.

  Nooit eerder in de geschiedenis van de internationale jumping was de eerste ronde van een Grote Prijs zo zwaar dat niemand de nul op het scorebord kon houden en dat er geen barrage moest gereden worden voor de zege.

  Aken zorgde vandaag voor die primeur. De Duitser Philipp Weishaupt tikte in de eerste ronde geen hindernis aan, maar moest wel twee strafpunten incasseren wegens het overschrijden van de tijdslimiet. Met een foutloze tweede ronde (zonder tijdstraf) kon hij de zege binnenrijven.

  Judy-Ann Melchior (As Cold as Ice Z) toonde zich de beste Belgische. Na vijf strafpunten in de eerste ronde, liet ze in de tweede ronde alle balken netjes op hun plaats liggen. Jos Verlooy (Sunshine) werd 23e, terwijl Grégory Wathelet en Olivier Philippaerts een weigering lieten optekenen.

  De twee Belgische deelnemers aan de olympische jumping, Jérôme Guéry en Nicola Philippaerts, waren niet van de partij in Aken. Bondscoach Dirk Demeersman wilde zo kort voor de Spelen geen risico lopen met hun relatief onervaren paarden.

  Uitslag Grand Prix van Aken
    R1R2
  1.Philipp Weishaupt (Dui-LB Convall)20
  2.Scott Brash (GBr-Ursula XII)40
  3.Sergio Alvarez Moya (Spa-Carlo 273)40
  9.Judy-Ann Melchior (As Cold as Ice Z)50
  23.Jos Verlooy (Sunshine)9-
   Gregory Wathelet (Citizenguard Taalex)--
   Olivier Philippaerts (H&M Cabrio van de Heffinck)--