• home
 • video
 • pas verschenen

  McEwen: "Sinds zijn val heeft Greipel angst om te sprinten"

  "Hij is minder in sprints waar het er ruwer aan toegaat."

  Gisterenavond schoven Angelique Dupré en Robbie McEwen aan tafel in Vive le Vélo. Ze hadden het over mode in het peloton, gepassioneerde fans en André Greipel. "Ik geloof niet dat hij het niet meer kan, maar hij mist zelfvertrouwen."

  Wat is er aan de hand met Greipel?

  "Ik kan niet geloven dat hij het niet meer kan", zegt McEwen. "Hij heeft Kittel nog geklopt op het Duits kampioenschap. Hij was in goeie doen, maar hoe langer het niet lukt, hoe moeilijker het wordt."

  "Het heeft te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen. Sinds zijn val in de Ronde van de Algarve is hij minder bedrijvig in de massasprints waar het er wat ruwer aan toegaat. Hij sprint met angst."

  Video player inladen ...

  "Team Sky heeft het mooiste truitje, AG2R het lelijkste"

  Angelique Dupré, de vriendin van mountainbiker Van Hoovels, ontwerpt wielerkledij en geeft haar ongezouten mening over de truitjes in het mannenpeloton.

  "Team Sky heeft het mooiste truitje van het huidige peloton. Het is heel stijlvol, maar ze hebben ook weinig sponsors dus dat maakt het makkelijker." Ook Trek-Segafredo en Etixx krijgen een voldoende.

  "Het rood van Lotto-Soudal vind ik persoonlijk wat fel en het lelijkste truitje in dit peloton is dat van AG2R. De prijs voor lelijkste truitje tot nu toe gaat wel nog steeds naar Mapei."

  Video player inladen ...

  Tourgekte: "Als Froome langskomt, trek ik alles uit"

  Sammy Neyrinck ging op pad langs het parcours van de 14e rit en kwam er enkele gepassioneerde fans tegen.  "Het is hier feest", vertelt een vurige fan van Chris Froome. "We wachten op de renners en als Froome langskomt, trek ik alles uit. Nee, grapje."

  Even verderop gaat het er minder uitbundig aan toe. "Ik sta hier alleen omdat ik anders geen plaats heb voor al mijn spandoeken", zegt een man in een ridderkostuum.

  Video player inladen ...

  Bekijk de integrale uitzending van Vive le Vélo:

  Video player inladen ...