• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Tweede rustdag? Dan kan ik eens werken, hé"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tijdens de Ronde van Frankrijk is de rustdag voor (ploeg)managers meestal een synoniem van een dag vol afspraken en onderhandelingen. Ook Patrick Lefevere (Etixx-Quick Step) weet wat hij moet doen. "De puzzel begint in elkaar te vallen", zegt Lefevere over de "mercato".

  "Men wordt nerveus, want Alberto Contador heeft onderdak gevonden, net als John Degenkolb. De puzzel begint in elkaar te vallen. Bepaalde mensen zullen iets van hun prijs moeten doen, want anders zullen ze tussen twee stoelen vallen", vertelt Patrick Lefevere over de transfers in het peloton.

  Lefevere zal eerstdaags wellicht met de manager van Tom Boonen onderhandelen. Eén naam kan alvast van het lijstje van de Etixx-Quick Step-manager geschrapt worden: Peter Sagan.

  "Om hem te halen, moet je geld hebben", legt Lefevere uit. "Ik ben rondgegaan bij mijn partners, maar er was niet veel bereidheid om bij te betalen. En de sponsor die dat zou moeten doen, gaf niet thuis: Specialized. Dan ben ik maar afgehaakt."

  "Maar er is een bijkomend feit: ik denk dat onze ploeg heel goed draait, met veel jonge renners. En ik heb toezeggingen gedaan aan Zdenek Stybar en heb beloftes gemaakt met Niki Terpstra."

  "Dan komt plots Sagan, met vier andere renners, een verzorger, een mecanicien en een woordvoerder. Ik denk dat zoiets je ploeg een beetje onderuithaalt. Dat het dinsdag rustdag is? Dan kan ik eens werken, hé."