• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne pakt eerste polepositie in de Super Formula

  Vandoorne (archief) is ook testrijder bij McLaren.

  Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zijn eerste polepositie veroverd in de Super Formula. Op het natte wegdek in Fuji was hij de snelste in de kwalificaties van de derde wedstrijd van het kampioenschap.

  Vandoorne is vastberaden volgend jaar om een zitje in de Formule 1 te veroveren. Hij is momenteel testrijder bij F1-team McLaren, maar ook in de Japanse Super Formula doet hij er alles aan om zich te bewijzen.

  In zijn eerste wedstrijd in het kampioenschap mocht hij meteen mee het podium op en nu heeft het 24-jarige toptalent ook zijn eerste poleposition te pakken. Zijn tijd van 1'40"788 was de snelste chrono op het natte circuit in Fuji.