• home
 • video
 • pas verschenen

  White Star vangt ook bot bij de Mededingingsautoriteit

  De ploeg van sterke man John Bico lijkt zijn laatste troef te hebben uitgespeeld.

  WS Brussel heeft opnieuw een juridische nederlaag geleden in de strijd om een plaats in de hoogste voetbalklasse. De Belgische Mededingingsautoriteit wees een verzoek om voorlopige maatregelen af. Dat de club aan de slag moet in het amateurvoetbal lijkt nu onvermijdelijk.

  White Star speelde afgelopen seizoen kampioen in tweede klasse, maar kreeg zowel van de Belgische Voetbalbond als van het BAS geen licentie.

  Daarop diende de club van John Bico bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) een klacht en een verzoek in tegen de KBVB en het dat de integratie beoogde van White Star in de divisie 1A.

  Ook daar vangt White Star dus bot. "Na nog onderzocht te hebben of de redenen voor een weigering van een licentie voor de divisie 1A ook een weigering voor de divisie 1B konden verantwoorden, heeft het College geoordeeld dat er op het eerste gezicht onvoldoende aanwijzingen waren dat de weigeringen in strijd zouden zijn met het mededingingsrecht om voorlopige maatregelen te verantwoorden", staat in een mededeling van de BMA.

  White Star lijkt zo definitief veroordeeld tot amateurvoetbal.