• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema na sterke tijdrit: "Wil mijn tweede plaats vasthouden"

  Mollema reed een uitstekende tijdrit.

  Bauke Mollema (Trek-Segafredo) deed met een puike tijdrit een uitstekende zaak in het klassement. Hij staat nu tweede op 1'47" van leider Chris Froome. "Ik heb er wel vertrouwen in dat ik die tweede plaats kan vasthouden."

  Bauke Mollema reed een van de beste tijdritten uit zijn carrière en was dan ook erg blij. "Ik had er echt zin in vandaag. Ik wist dat ik een goede tijdrit kon rijden en ik had me er goed op voorbereid. Lekker dat het er dan ook zo uitkomt", reageerde Mollema bij de NOS.

  “Ik had het parcours al een tijdje geleden verkend, het zat dus volledig in mijn hoofd en ik wist wat er me technisch te wachten stond."

  "Ik heb speciaal een extra lichte fiets gebruikt vandaag, wat wel belangrijk was omdat we ook redelijk veel bergop moesten rijden."

  "Ik heb de voorbije maand ook veel op mijn tijdritfiets getraind, ook bergop, aangezien er toch redelijk wat steile stukken in de tijdrit zaten. "

  "Met de benen die ik de afgelopen dagen had, wist ik dat ik een goede tijdrit kon rijden.”

  "Heb er vertrouwen in dat ik tweede plaats kan vasthouden"

  Bauke Mollema is dankzij zijn goede prestatie Adam Yates en Nairo Quintana voorbijgestoken in het klassement. “Dat is mooi, ik heb best wel wat tijd gepakt op de renners die nu achter mij staan in het klassement."

  "Het was gewoon een hele goede dag. Ik voel me goed en heb nu meer ervaring dan een paar jaar geleden. Ik heb er dus wel vertrouwen in dat ik die tweede plaats kan vasthouden."