• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ruiters worden zesde in landenprijs in Aken

  Guery (archief) reed in Aken niet met zijn olympisch paard.

  Het Belgische jumpingteam is als zesde geëindigd in de landenprijs van de prestigieuze jumping in Aken. Alleen Judy-Ann Melchior werkte twee rondes af zonder strafpunten.

  Na de eerste ronde in Aken leek een podiumplaats er nog in te zitten voor België. Melchior, met de 14-jarige merrie As Cold as Ice, en Olivier Philippaerts (Cabrio van de Heffinck) bleven foutloos en Jérôme Guéry kon met de 11-jarige hengst Alicante de schade beperken tot vier strafpunten.

  Jos Verlooy zorgde voor het schrapresultaat van elf strafpunten, maar met een subtotaal van vier strafpunten deelden de Belgen de derde plaats met Engeland en Frankrijk.

  Ook in de tweede ronde zorgde Verlooy met Caracas voor de slechtste Belgische prestatie (13 strafpunten), maar ook Olivier Philippaerts pakte in de tweede ronde vier strafpunten. Guéry, die in augustus met een ander paard naar Rio mag, zorgde voor negen strafpunten. Het Belgisch totaal liep zo op tot 17/ Enkel Canada (20 strafpunten) en wereldkampioen Nederland (21) deden slechter.

  Melchior bleef als enige Belgische ruiter dus twee keer foutloos en mocht daarna ook de overwinning vieren van haar partner Christian Ahlmann, die deel uitmaakte van het winnende Duitse team.