• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Mijn gevoel zei me dat ik moest meegaan"

  De Gendt pakt met zijn triomf ook opnieuw de bolletjestrui.

  België boven op de Mont Ventoux. Thomas De Gendt had in een zenuwslopende finale nog net genoeg kracht over om Serge Pauwels van de zege te houden. De Gendt wint na zijn zege op de Stelvio in 2011 dus opnieuw op een col met naam. "Ik plaats de Stelvio en de Ventoux op dezelfde hoogte."

  De Gendt had net voor de rit nog aan de micro van Renaat Schotte verklaard dat hij vandaag geen zin had in de ontsnapping. De winnaar van de dag kwam hier net na de aankomst op terug.

  "Ofwel kregen we een ontsnapping van drie man, ofwel zou er een grote groep voorop blijven. Mijn gevoel zei plots dat ik in de ontsnapping moest meegaan. En achteraf bleek dat het juiste gevoel te zijn."

  "Het was allemaal perfect, want met Greipel had ik een van de besten renners mee in de ontsnapping. Aan het eind had ik daardoor nog genoeg kracht over. Ik voelde me de sterkste."

  De laatste kilometer verliep ook voor De Gendt wat chaotisch. "De finish kwam eigenlijk als een verrassing, want ik dacht dat het nog twee kilometer was. Er was geen afsluiting langs de weg en plots zag ik dat het nog 200 meter was."

  "Of deze overwinning even mooi is als boven op de Stelvio? Hoh, ik plaats ze op gelijke hoogte. De Stelvio was persoonlijk misschien iets emotioneler, maar dit blijft de Tour."

  Voor Stig Broeckx

  "Ik wil de zege aan één iemand opdragen. Stig Broeckx. We denken elke dag aan hem en we hopen dat de situatie in de komende dagen, weken en maanden verbetert. We fight for Stig."

  De felicitaties voor De Gendt stroomden toe op Twitter: