Ga naar de inhoud

Vandoorne: "In 2017 moet ik een zitje hebben in de Formule 1"

 wo 13 juli 2016 21:06
Stoffel Vandoorne zette de vijfde tijd neer in de oefensessies.
Stoffel Vandoorne voelt dat 2017 zijn jaar wordt in de Formule 1. "Hopelijk krijg ik een zitje bij McLaren, maar als dat niet lukt, heb ik nog andere opties", zegt hij.

Vandoorne is momenteel actief als testrijder voor McLaren op het circuit van Silverstone. De oefensessies doen hem al dromen van het volgende F1-seizoen. Jenson Button is einde contract en onze landgenoot wil graag zijn plekje innemen.

"Ik heb er heel lang voor gewerkt en heb elke voorbereiding al getroffen", zegt Vandoorne. "Ik heb zelfs al mijn eerste Grote Prijs gereden. In 2017 moet ik dus echt op de startgrid staan."

"Ik heb er veel vertrouwen in dat ik volgend jaar achter het stuur zit in de Formule 1. Ik wil enorm graag racen voor McLaren, maar als het om een nog onbekende reden niet lukt, denk ik dat ik nog andere opties heb."

De 24-jarige Vandoorne won vorig jaar nog het GP2-kampioenschap, de wachtkamer voor de Formule 1. Onder meer Lewis Hamilton en Nico Rosberg tuimelden zo in de F1-wereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.