• home
 • video
 • pas verschenen

  Ritwinnaar Sagan: "Dit is echt een "crazy" overwinning"

  Net als gisteren was Sagan vandaag opnieuw niet in het peloton te houden.

  Wereldkampioen Peter Sagan boekte vandaag in Montpellier zijn tweede overwinning in deze Ronde van Frankrijk. En wat voor een. Samen met geletruidrager Froome reed hij weg op vijftien kilometer van de aankomst. "Dat dit gelukt is, is echt te gek voor woorden."

  "Het peloton was voortdurend zenuwachtig door de wind en de mogelijke waaiers die hieruit konden ontstaan", reageerde Sagan na de aankomst.

  "Uiteindelijk kwam de wind pas hard opzetten op 14 à 15 kilometer van de aankomst. Om dan weg te rijden met vier renners, onder wie de gele trui, dat is echt "crazy"."

  "Zo'n ontsnapping kan je niet plannen, het was een ingeving van het moment. Toen ik zag dat Froome, Thomas en Bodnar meegingen, kon mijn geluk niet op."

  "Het enige wat ons dan nog te wachten stond, was hard doortrekken tot aan de finish om zo de etappe proberen binnen te halen. Dat dit gelukt is, is echt te gek voor woorden."

  Sagan: "Groene trui is nog niet binnen"

  Ondanks zijn grote voorsprong in het klassement voor de groene trui, blijft Sagan voorzichtig.

  "Ik ben blij met deze overwinning, maar de groene trui is nog niet binnen. Het is nog ver tot Parijs en er kan nog veel gebeuren. Denk maar aan valpartijen of een slechte dag."