• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana strijdvaardig: "Dit was een zware dag, maar de Tour is nog lang"

  Nairo Quintana verloor vandaag opnieuw tijd tegenover leider Froome.

  Voor Nairo Quintana (Movistar) was de elfde etappe in de Tour met aankomst in Montpellier geen succes. De 26-jarige Colombiaan zat geïsoleerd op het moment dat Sagan met leider Froome uit het peloton wegreed. "Het was de moeilijkste rit tot nu toe, maar er is nog niets verloren."

  "Het was voor mij de zwaarste etappe tot nu toe. De slijtage door de wind was voor veel renners enorm."

  "De sprintersploegen hebben vandaag de mogelijkheid om nog eens een etappe naar hun hand te zetten laten liggen."

  "Froome heeft het juiste moment afgewacht om mee te gaan in een ontsnapping en mij zo een paar seconden kunnen aansmeren. Maar ik ben al blij dat ik niet gevallen ben."

  "De organisatie denkt met een parcours als het deze niet aan de risico's die de renners lopen. De hevige wind maakte het vandaag echt gevaarlijk."

  Quintana: "Jammer dat we morgen niet naar de top rijden"

  Morgen staat met de Mont Ventoux een klepper van formaat op het programma in de Tour. Maar door de slechte weersomstandigheden besliste de organisatie om de aankomst te verleggen naar Chalet Reynard, zo een zeven kilometer van de top.

  "Het is jammer dat we niet naar de top rijden, want het is een klim die me goed ligt. Mijn kwaliteiten komen er goed tot hun recht."

  "Maar het is nog ver tot Parijs. Er komen nog vele mooie ritten en beklimmingen aan waarop ik mijn achterstand op Froome kan goedmaken. Het is nog lang niet beslist."