• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Monsterachtig wat Sagan doet"

  "Sagan begint meer en meer iets van Merckx te hebben", aldus Wuyts.

  Na elke Tourrit kiest commentator Michel Wuyts zijn moment van de dag. Net als gisteren is dat opnieuw groenetruidrager Peter Sagan geworden. "Het is monsterachtig wat Sagan doet. Het begint meer en meer van Merckx weg te hebben."

  "Ik dacht dat we op weg waren naar een reguliere voorbereiding van een sprint, maar dan verschijnt het fenomeen Sagan weer ten tonele. Zijn ontsnapping met leider Froome zorgde alweer voor een moment uit het onverwachte."

  "Het is monsterachtig wat Sagan doet. Het begint meer en meer iets van Merckx weg te hebben."

  "Ik maak niet graag de vergelijking met Merckx en zeg ook niet dat Sagan ooit een Merckx zal worden. Maar die drang om zich iedere keer weer "in the picture" te rijden met een enorme stoot, dat had Merckx ook."

  "Als kind ging ik voor de televisie zitten met het verwachtingspatroon dat Merckx wel iets speciaals zou doen. En nu ben ik grootvader en ga ik daar zitten met hetzelfde verwachtingspatroon voor Sagan. En hij doet het ook."