• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome stunt opnieuw: "Ik kan het zelf ook niet geloven"

  Froome staat nog steviger in het geel.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Chris Froome blijft verbazen in deze Tour. Na een aanval vorig weekend in een afdaling, pakte de gele trui vandaag uit met een nieuw verrassingselement. Froome was heer en meester in het spel van de wind.

  Zelfs in een sprintersetappe pakte Chris Froome (Sky) uit met een verbluffend nummertje. "Ik kan het zelf ook niet geloven", reageerde de gele trui na de elfde etappe, waarin hij tweede eindigde.

  "Ik dacht vanochtend zeker niet dat ik vandaag tweede zou worden na Peter Sagan."

  "Maar vandaag kon ik echt op mijn ploegmaats rekenen, ze waren voortdurend vooraan te vinden. Daardoor kon ik in de slotfase mee met Sagan. Ik moet hen bedanken voor het harde werk."

  Morgen wacht (wellicht) de Mont Ventoux. "Dat zal dan toch een andere sprint met Sagan zijn", lachte Froome.

  "Er worden weer stevige rukwinden voorspeld. De wind kan dus opnieuw een hoofdrol spelen, zelfs voor de voet van de slotklim. We zullen van bij de start weer zeer aandachtig moeten zijn."

  Brailsford: "We willen in deze Tour agressief koersen"

  "Ian Stannard en Luke Rowe zijn vaste klanten in de Belgische koersen en waren vanochtend zeer tevreden met de weersvoorspellingen. Zulke renners geven Chris Froome vertrouwen", vertelde ploegmanager Dave Brailsford.

  "Chris zat goed vooraan en Sagan was ongelofelijk sterk, echt ongelofelijk. Chris moest toen voor de bonusseconden gaan, want wat je kunt pakken, dat mag je niet lagen liggen."

  "We willen in deze Tour meer agressief koersen. Misschien moeten we daar een prijs voor betalen, maar we genieten momenteel. Chris is bergop sterk, maar bewijst ook dat hij er op het vlakke staat."