• home
 • video
 • pas verschenen

  De strijd voor groen: wanneer kunnen Sagan en Cavendish nog scoren?

  Wie draagt in Parijs het groen? Sagan of Cavendish?

  Peter Sagan en Mark Cavendish lijken de grootste kanshebbers voor de groene trui. Sagan is leider met 242 punten, Cavendish is tweede met 204 punten. Wanneer kunnen de twee tenoren hun puntentotaal nog aandikken?

  Vooral voor Peter Sagan ziet de groene missie er rooskleurig uit. Samen met Mark Cavendish zal de Slovaak in de 13e en 18e etappe, twee tijdritten, niet kunnen oogsten.

  Aan de aankomst zal Sagan wellicht geen voordeel hebben, want Cavendish en de wereldkampioen hebben op papier nog vier kansen om punten te pakken aan de finish: de 11e, 14e, 16e en 21e etappe.

  Zoals Cavendish al heeft aangegeven, zouden de tussensprinten de beslissende factor kunnen zijn. Sagan kan nog punten sprokkelen in 9 tussensprinten, Cavendish moet tevreden zijn met 7 spurten.

  In de 15e rit ligt de tussensprint na colletjes van eerste, tweede en derde categorie, wat wellicht te zwaar zal zijn voor Cavendish. In de 20e rit moet Cavendish dan weer een klim van tweede categorie overleven voor de tussenspurt. Wat zal de eindafrekening in Parijs geven?