• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Gespeeld en verloren"

  "Ik was iets minder fris in de finale dan Matthews."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Ik was iets minder fris in de finale dan Matthews."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet deed in de tiende etappe van de Tour opnieuw een gooi naar ritwinst, maar zijn haring braadde ditmaal niet. "Ik heb een goeie sprint gereden, maar Matthews was net iets sneller", zei onze landgenoot van de BMC-ploeg.

  Greg Van Avermaet was de beste in de vijfde etappe en wilde dat feestje nog eens dunnetjes overdoen in rit 10. Hij gooide op 400 meter van de finish in Revel alle remmen los, maar de hoofdprijs ging naar Michael Matthews.

  "Ik wilde de anderen in de sprint een beetje verrassen door van achteruit te komen. Ik wist immers dat het lastig zou worden om Matthews en Sagan te kloppen in een vlakke sprint. Ik heb het goed aangepakt en heb goed gesprint, maar Matthews kwam er op het einde nog over. Gespeeld en verloren", zegt Van Avermaet.

  "Ik had liefst gehad dat het in de sprint nog wat lichtjes bergop gegaan was, maar het is nu zo. Je mag ook niet vergeten dat ik al enkele dagen in de aanval gereden heb. Dan ben je nu toch net iets minder fris in de finale dan een Matthews."

  "Of ik nog iets in mijn schild voerde op dat laatste klimmetje enkele kilometers voor de streep? Ik wilde daar wel eens iets proberen, maar er werd serieus doorgetrokken en op het moment dat ik wilde aanzetten, zaten mijn benen vol met melkzuur."

  "Peter Sagan was vandaag eigenlijk de sterkste in de koers. Toen we wegreden met 7 man (er waren aanvankelijk drie Orica-renners bij, red), trok hij alles volledig aan de kant. Iedereen zat à bloc. Matthews kon zich met een ploegmaat wat sparen in de ontsnapping en het op het einde afmaken."

  Sagan: "Veel punten kunnen scoren"

  "Het was een zeer zware dag, ik ben blij dat ik de groene trui heb kunnen bemachtigen", reageerde Man van de Koers Peter Sagan. "Ik heb veel punten voor het puntenklassement gescoord, ik hoop de groene trui natuurlijk tot in Parijs te houden, maar dat is nu niet te voorspellen."

  Sagan zat in een ontsnapping met Greg Van Avermaet, niet voor het eerst in een grote koers. "Jullie komen elkaar altijd weer tegen", wierp Sporza-journalist Renaat Schotte hem voor de voeten. Sagan: "Niet altijd. Toen Greg vorige week de gele trui pakte, was ik niet mee."