• home
 • video
 • pas verschenen

  Frison: "Die ritzege ontbreekt voorlopig"

  Voor Herman Frison blijft het vertrouwen in Greipel belangrijk.

  Lotto-Soudal mocht in deze Tour nog niet van de smaak van de zege proeven. In tegenstelling tot vorig jaar staat de teller aan de rustdag nog steeds op nul en dat zou ploegleider Herman Frison graag anders zien. "Het doel is en blijft een etappe-overwinning."

  "We hadden graag een rit gewonnen, maar dat is net niet gelukt. De ploeg heeft goed gepresteerd en telkens meegedaan voor de prijzen, maar we kwamen altijd dat tikkeltje te kort."

  "Of dit voor extra druk zorgt? Niet echt, maar je wint liever. Vorig jaar was dat wel zo. Nu worden we geconfronteerd met de keerzijde van de medaille."

  "Eenmaal je die overwinning op zak hebt, gaat alles ook gewoon veel makkelijker. Ik hoop dat we in het tweede deel zo snel mogelijk die zege op zak kunnen steken. Anderzijds kunnen we met de gebeurtenissen rond Stig Broekcx wel alles relativeren."

  "We blijven uiteraard het vertrouwen behouden in Greipel. Daarnaast geloven we ook nog in de aanvallende kansen van Thomas De Gendt en Tony Gallopin. We zijn gekomen voor ritzeges en dat blijft de doelstelling."