• home
 • video
 • pas verschenen

  Etixx-Quick Step behoudt vertrouwen in Keisse en Lampaert

  Keisse en Lampaert rijden ook na 2016 voor Etixx-Quick Step.

  Iljo Keisse (33) en Yves Lampaert (25) hebben op de rustdag van de Tour hun contract verlengd bij Etixx-Quick Step. "Het doet goed het vertrouwen van het team te voelen", zegt Keisse.

  Keisse wentelt zich al sinds 2010 in de rol van meesterknecht bij Etixx-Quick Step, maar mocht ook zelf zijn kans gaan met onder meer een ritzege in de Giro als resultaat.

  "Toen Patrick Lefevere vroeg om de samenwerking te verlengen, was ik erg blij", zegt Keisse.

  "Ik ben één van de veteranen in deze uitrusting. Het doet goed om het vertrouwen van het team te voelen. Ik kan goed opschieten met iedereen."

  "In dit team heb ik ook de grootste stappen gezet in mijn carrière. Ik heb nagenoeg alle wedstrijden gereden waarvan ik ooit droomde ze te rijden, en ik heb er ook enkele mooie gewonnen." Keisse is momenteel aan de slag in zijn eerste Ronde van Frankrijk.

  Ook Yves Lampaert blijft Etixx-Quick Step trouw. "Dit is nog maar mijn tweede seizoen in het team, maar het voelt alsof ik hier al jaren ben. Ik ben sterker geworden en leerde veel bij, maar wil nog op alle vlakken verbeteren. Zo wil ik hard werken aan mijn tijdrit."