• home
 • video
 • pas verschenen

  Emotionele Rodriguez (37) kondigt afscheid aan

  Joaquim Rodriguez laat een traantje op zijn persconferentie.

  Na meer dan 15 jaar zet Joaquim Rodriguez een punt achter zijn wielercarrière. Dat heeft de 37-jarige Spanjaard bekendgemaakt tijdens de rustdag in de Ronde van Frankrijk. "Ik wil op een hoog niveau stoppen", sprak een emotionele Rodriguez.

  De Tour kampeert vandaag in Andorra. Voor Joaquim Rodriguez een uitgelezen plaats om zijn afscheid aan te kondigen. De Spaanse renner van Katjoesja woont in de dwergstaat.

  "Ik geniet nog altijd van mijn sport, maar ik ben 37. Het einde nadert dus en dan wil ik liever stoppen op een hoog niveau", zei Rodriguez, momenteel vijfde in de stand van de Tour.

  "Ik zal tot de laatste dag tot het uiterste gaan, ook in deze Ronde van Frankrijk. Hier in de top 10 eindigen zou mooi zijn, al droom ik nog altijd van het podium in Parijs."

  "Normaal gezien nog de Spelen en de Vuelta"

  In meer dan 15 jaar heeft Rodriguez een indrukwekkend palmares bij mekaar gefietst. In de drie grote rondes won hij 14 etappes: negen in de Vuelta, drie in de Tour en twee in de Giro.

  In de Vuelta stond hij drie keer op het podium: tweede in 2015 en derde in 2010 en 2012. In de Giro werd hij tweede in 2012 en in de Tour reed hij in 2013 als derde Parijs binnen.

  In welke wedstrijd Rodriguez precies afscheid zal nemen, weet hij nog niet. "Ik heb de Olympische Spelen en de Vuelta nog op mijn kalender staan, we zien nog wel."

  Oppermachtig in de Waalse Pijl van 2012

  Ook in de eendagswedstrijden won Joaquim Rodriguez zijn koersen, met de Waalse Pijl in 2012 (video) en de Ronde van Lombardije in 2012 en 2013 als uitschieters. Voorts staan ook de Ronde van Catalonië 2010 en 2014 en van de Ronde van het Baskenland 2015 op zijn palmares.