• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Afdaling Froome geen voorbeeld voor de jeugd"

  Planckaert: "Gevaarlijke actie van Froome"

  Eddy Planckaert vertegenwoordigde gisteren opnieuw Vive le Vélo in Panenka!. De ex-spurter geeft zijn ongezouten mening over de actie van Chris Froome. "Froome is de minst behendige renner van het peloton. Hij moet hier zeker op getraind hebben."

  "Froome, de minst behendige renner, demarreert in de afdaling"

  "Voor de Belgen was het eigenlijk een zwarte dag", opent Planckaert negatief. "We zijn alle truien kwijt. En ook voor de rest was het een vervelende etappe."

  "Maar boven op de laatste col, de Peyresourde, demarreerde Froome, de minst behendige renner in het peloton, in de afdaling. Zijn houding was bovendien heel gevaarlijk. Zeker geen voorbeeld voor jonge gasten, die aan wielrennen doen. Ik raad het niemand aan om dit te proberen. Froome moet hier zeker op getraind hebben. Sky is daar veel te professionneel op. Die willen op elke seconde winst kunnen maken."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Houding Froome was vooral lelijk"

  "Froome heeft voor zeventien seconden vijf minuten veel risico moeten nemen", rekent Planckaert. "Zijn gewicht lag volledig op zijn voorwiel. Net een kreeft op een fiets. Om het even wat er gebeurt, je hebt geen enkele controle. Ik vind het onnodig. Hij kan morgen op een aankomst bergop iedereen op afstand rijden. Ik denk niet dat hij met deze twintig seconden de Tour wint.

  "Objectief bekeken maakt Quintana eigenlijk een fout, hij moest in het wiel zitten. Maar wie verwacht dit nu? Je zou het eerder van iemand als Sagan verwachten."

  "Ik vond het vooral lelijk", aldus Mulder. "Het was helemaal geen reclame voor de wielersport. Als heel het peloton zo rijdt, kijkt ik niet meer."

  Video player inladen ...

  Planckaert: "Ik denk dat de koers al een beetje gereden is"

  "Er zijn maar twee kanshebbers: Froome en Quintana", denkt Planckaert. Maar ik denk dat de koers eigenlijk al gereden is. Ik denk dat Froome te sterk is. Er kan nog vanalles gebeuren. Hij kan overmoedig worden. Maar ik vrees ervoor."

  "Ik vond het straf dat ze nog met veertien bovenkwamen", merkt Van der Elst op. "En dat na zo'n zware rit."

  Video player inladen ...

  Mulder: "Technisch goed uitgevoerde elleboogstoot van Froome"

  "Onvoorstelbaar, die toeschouwers langs de kant van de weg", aldus Planckaert. "Het is al 150 jaar zo, het moet voor die renners verschrikkelijk vervelend zijn. Die elleboogstoot van Froome kon vanbinnen wel smaken. Veel van die renners rijden gewoon op een muur en die muur moet dan net op tijd opengaan."

  Video player inladen ...

  Planckaert over Yates: "En blij dat Yates is met de excuses van Prudhomme"

  Video player inladen ...

  Herbeleef de ritzege van Froome nog eens:

  Video player inladen ...