• home
 • video
 • pas verschenen

  Yates pakt witte trui ondanks val veroorzaakt door inzakkende boog

  Yates is zwaar gehavend nadat de boog van de laatste kilometer omlaag kwam.

  Adam Yates (Orica-BikeExchange) was het enige slachtoffer van de instortende boog van de laatste kilometer. Op het moment van de crash was hij de virtuele witte trui. Na afloop werd bekendgemaakt dat Yates effectief de trui van Alaphilippe (Etixx-Quickstep) overneemt.

  Yates had gereageerd op een aanval van Daniel Martin net voor de Top van de Col d'Aspin. In de afdaling liet hij de renner van Etixx-Quick Step vervolgens achter zich. Hij had ongeveer zeven seconden voorsprong op het peloton toen de boog van de laatste kilometer plotseling leegliep en op hem landde.

  De renner van Orica had niet alleen hechtingen aan zijn kin nodig, maar zag in eerste instantie ook de witte trui door de neus geboord, toen hij zag dat Alaphilippe de witte trui op het podium in ontvangst mocht nemen.

  Yates reageerde dan ook teleurgesteld: "Veel kon ik er niet aan doen, ik had geen tijd om te reageren op die neerstortende boog. Gelukkig was ik alleen, het had zo veel erger kunnen zijn met een peloton dat aan 70 kilometer per uur aan komt razen."

  Na afloop van de podiumceremonie werd bekendgemaakt dat Yates dan toch de zeven seconden voorsprong krijgt en zo de witte trui overneemt van Alaphilippe, met wie het tijdsverschil zes seconden was.