• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-organisatie neemt tijdsnotering op 3 km van aankomst na boogincident

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Opschudding aan het einde van de eerste rit in de Pyreneeën: bij de passage van de favorieten stortte de boog van de laatste kilometer in. Adam Yates was het grootste slachtoffer van de spectaculaire inzinking.

  Adam Yates (Orica-BikeExchange) probeerde in de slotfase van de 7e Tour-etappe enkele seconden te nemen op de belangrijkste klassementsmannen. Maar de poging van de jonge Brit werd gefnuikt door een incident met de boog van de laatste kilometer.

  De boog stortte in, waardoor Yates ten val kwam. De andere favorieten konden nog net op tijd voet aan de grond zetten. "Ik zag de vod zelfs niet meer hangen", vertelde Jurgen Van den Broeck, die in de buurt van Froome en co reed.

  De Tour-organisatie zat met de handen in het haar, maar koersdirecteur Thierry Gouvenou besliste al snel om de tijdsnotering op 3 kilometer van de aankomst te gebruiken. Volgens Orica-BikeExchange lijken de verwondingen bij Yates mee te vallen.

  Tweet van Adam Yates: "Paar wondjes in mijn kin, maar heb geluk gehad"