• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Rio? Stom dat Gilbert en ik tegen elkaar afgewogen worden"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Een dag na zijn nummertje op weg naar Le Lioran straalde Greg Van Avermaet bij de start van de zesde Tour-etappe in zijn gele trui. "Ik voel me wel vermoeid", gaf de BMC-Belg aan. Van Avermaet denkt overigens ook al aan de Spelen in Rio. "Een renner voor de klassiekers kan tijdens een eendagskoers heel veel."

  "Dit wordt een goeie dag om te genieten", vertelde Greg Van Avermaet (BMC) voor de start van de zesde Tour-etappe. "Je kunt een dag vol regen en wind hebben, maar nu is het redelijk rustig."

  "Ik kan een beetje herstellen van de etappe van gisteren. Of ik de rit van morgen ook nog zal overleven? Ik weet het toch niet. Ik heb al even naar het profiel gekeken en het zal toch nipt worden. De etappe van gisteren zal in de kleren kruipen. Ik voel me toch wat vermoeid."

  Dankzij zijn knappe prestatie in de Tour heeft Van Avermaet ook een duidelijk signaal gegeven aan bondscoach Kevin De Weert, die vijf renners mag meenemen naar de Spelen in Rio de Janeiro.

  "Ik vind het altijd een beetje stom dat Gilbert en ik tegen elkaar worden afgewogen voor de Spelen", verraste Van Avermaet. "We zijn allebei heel goeie renners. Ik denk dat wij die selectie allebei verdienen, maar ik ben de bondscoach niet."

  "Klassieke renner kan op één dag heel veel"

  Het parcours in Rio oogt wel bijzonder lastig. "Een renner voor de klassiekers kan op één dag heel veel. We zijn niet de beste klimmers, maar tijdens een open koers zoals in Rio moet je agressief koersen. Dat is onze enige kans om te winnen", zegt Van Avermaet.